Op reis naar Libanon?

juli 18, 2019 Uit Door Marnix

Libanon is misschien niet de eerste vakantielocatie waar je aan zou denken. Het is echter een prachtig land met de mooiste bezienswaardigheden! Én… omdat het niet zo’n bekende vakantielocatie is, zal je er niet al te veel Nederlandse toeristen treffen. Ook wel eens lekker! Libanon is een land van alle uitersten, terwijl het aan de kust heerlijk weer kan zijn om te zonnen en van een lekker drankje te genieten op een van de mooie terrasjes, kan er een half uurtje verderop geskied worden! Wanneer je op reis gaat naar Libanon kun je dus in een korte periode verschillende weersomstandigheden meemaken. Vergeet dus vooral niet om voor de verschillende weertypes de juiste kledingstukken mee te nemen.

Iets meer informatie over Libanon
Libanon is een klein landje met een dichte bevolking. Het ligt helemaal aan de uiterste oostkust van de Middellandse zee. Het land behoort tot het continent Azië. Het grenst aan de landen Syrië en Israël. De hoofdstad van Libanon is Beiroet. Twee andere grote historische steden in het land zijn  Sidon en Tyrus.

Een vlucht naar Libanon duurt zo’n 4 uur en 15 minuten. Er vertrekken gemiddeld zo’n twee vluchten per week naar het prachtige landje.  In libanon is het 1 uur later dan in Nederland. Er is armoede in het land, maar er is ook absolute luxe te vinden. Zo rijden er de mooiste auto’s rond, zijn er grote en moderne winkelcentra te vinden en zijn er veel luxe wijken met mooie huizen in het land. Ga je wat meer richting de grens met Syrië, dan kom je steeds meer armoede tegen.

Een vakantie naar Libanon is een aanrader voor iedereen!