Bezienswaardigheden vakantie Toronto

februari 27, 2020 Uit Door Marnix

Wil jij op vakantie naar Canada? Dan moet je zeker Toronto eens bezoeken. Deze Canadese stad met ongeveer 2,6 miljoen inwoners is de hoofdstad van de provincie Ontario. Het is het economische centrum van dit grote land en erg belangrijk op het gebied van financiën, medische wetenschappen en media. De stad staat daarnaast bekend om de hoge levensstandaard, het lage misdaadcijfer en de milieuvriendelijkheid.

Canadese geschiedenis

Franse handelaren bevolkten dit gebied al in het jaar 1750, waarna er meer Europese immigranten volgden. Er heerst een gematigd en mild klimaat, dit in tegenstelling tot veel andere Canadese steden waar het in de winter zeer streng kan vriezen. Het is ook een erg multiculturele stad, wat niet zo verwonderlijk is gezien de gemêleerde bevolking waarvan 40% van etnische buitenlandse afkomst is. De stad oefent een grote aantrekkingskracht op toeristen uit vanwege enkele mooie bezienswaardigheden die er te vinden zijn en waarover u hier meer kunt lezen. Boek je vakantie naar canada nu direct online via een vakantievergelijker voor goedkopere prijzen en last-minute deals.

Het Royal Ontario Museum

Dit museum waarvan de gehele collectie uit 6 miljoen objecten bestaat, richt zich hoofdzakelijk op natuurlijke historie en wereldculturen. Het gigantische museum dat werd opgericht in 1912 beschikt over maar liefst 40 galeries, verspreid over vier verdiepingen met een totale oppervlakte van maar liefst 65.000 vierkante meter! Er zijn naast de permanente tentoonstellingen ook tijdelijke exposities te bewonderen. Het museum heeft een internationale reputatie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en beschikt over een eigen bibliotheek.

De CN Tower

Deze toren van 553 meter hoog doet dienst als zendmast, maar vormt daarnaast ook een grote toeristische trekpleister voor Ontario. Tot 2007 was de CN Tower het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld! De bouw ervan door de nationale spoorwegmaatschappij werd voltooid in 1976. Hiermee wilde deze maatschappij aantonen tot wat ze in staat waren te bouwen, en waartoe de Canadese industrie in staat was. Op 350 meter hoogte vindt u een restaurant, een café en verschillende uitkijk ruimtes waarvan sommige over een glazen vloer beschikken. Mensen met hoogtevrees kunnen deze attractie beter overslaan!

Toronto

Toronto Zoo

Op 50 kilometer buiten de stad vindt u de Toronto Zoo. Deze dierentuin met een oppervlakte van 287 hectare is een van de grootste dierentuinen ter wereld. Er zijn meer dan 5000 dieren te bewonderen van maar liefst 460 soorten. Voor de kinderen is er een interactief leergedeelte en zijn er verschillende conservatie activiteiten. De Toronto Zoo is opgedeeld in drie delen, te weten de Gorilla Rainforest, New Great Barrier Reef en de African Savanna.