Is je caravan raam kapot? Dit is hoe je hem kan vervangen

april 14, 2020 Uit Door Marnix

Op vakantie gaan is de hobby van heel veel Nederlanders. Niets is zo fijn als er even helemaal tussenuit te kunnen nadat je vele maanden hard hebt moeten werken. Het is dan vooral een goed idee om een mooie locatie in het buitenland of in eigen land te vinden waar je met jouw eigen caravan naartoe kunt rijden voor een zorgeloze vakantie. Het maakt natuurlijk niet uit voor welke camping je gaat kiezen. Of je nu een mooie plek in Nederland uitkiest, of een plekje aan het strand in Frankrijk, je kunt overal op een goede manier tot rust komen. Voor het vertrek worden uiteraard de koffers ingepakt en ga je een lijstje af met spullen die je mee moet nemen. Veel mensen vergeten echter dat een grondige check van de caravan ook heel belangrijk is. Wanneer je namelijk voor een langere tijd weg gaat, wilt je niet ineens met losse onderdelen komen te zitten. Daarnaast moet je met de caravan een heel lang stuk kunnen rijden en dan is het aan te raden om alles in goede staat te hebben. Al snel kun je zien wanneer er iets niet helemaal goed is, bijvoorbeeld met het caravan raam. Is je caravan raam kapot, dan moet je daar snel iets aan laten doen. Het is helemaal erg wanneer er meerdere caravan ramen kapot zijn. Het komt namelijk wel eens voor dat ze niet goed afsluiten en dat kan hele koude nachten opleveren. Op vakantie wil je daar natuurlijk niet mee te maken krijgen en dan is het goed om alles van te voren al meteen te laten vervangen. De caravan ramen zijn dan binnen de kortste keer weer helemaal zo goed als nieuw.

 

Caravan ramen vervangen voordat je op reis gaat

Het is dus aan te raden om de caravan ramen te vervangen voordat je op reis gaat. Dit kun je snel laten doen door een bedrijf dat veel werkt met reparaties aan caravans. Een caravan raam kopen is niet moeilijk. Je moet wel van te voren even goed kijken naar de afmetingen die je nodig hebt. Hierdoor kun je niet de verkeerde keuze maken voor jouw caravan en dat is uiteraard heel belangrijk. Naast de ramen is het ook belangrijk dat je andere zaken goed checkt, maar de ramen en de deur zijn van belang, omdat je de caravan ook op een goede manier af wilt kunnen sluiten. De sloten moeten daarom altijd werken.

Zorg dat alles in orde is voor de reis

Heb je de ramen van de caravan onder handen genomen? Dan is het tijd om aan de vakantie te beginnen. Je kunt met een caravan natuurlijk gemakkelijk en snel de weg op om naar de bestemming toe te rijden. Op de camping zijn veel plekken ingericht waar je in alle rust kunt staan. Sommige mensen gaan jaarlijks zelfs verschillende maanden met de caravan op stap en dan moet alles wel goed in orde zijn. Laat daarom de ramen regelmatig even nakijken.

Bron: https://www.willemsenwohnwagenfenster.de/