Leuke dingen met de auto doen in Curaçao

januari 27, 2022 Uit Door Marnix

U bent de reiziger die houdt van buiten de gebaande paden gelegen ervaringen. Iemand die niet alleen maar achter de cruiseschipbezoekers aanloopt om in de rij te gaan staan, zodat u net als die anderen diezelfde foto kunt maken. Wilt u unieke ervaringen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Al mijn reizen worden geleid door lokale reiservaringen. Deze 42 dingen om te doen op Curacao gids met extra bonustips van een local, laat je het eiland op de mooiste manier zien.

Curaçao heeft zijn eigen megamall met bekende merken zoals Victoria’s Secret. Het winkelcentrum heeft genoeg te bieden als u zin heeft in een middagje winkelen.
Ga naar de film bij Sambil

Moe van al dat winkelen? Ga dan naar de bioscoop in Sambil en bekijk uw favoriete Hollywood blockbuster!

Tip! Op zoek naar iets avontuurlijkers? Ga indoor abseilen in het avonturenpark Sambal.

Boetiekshoppen in winkelcentrum Zuiktertuin

Geen zin in een mega winkelcentrum? Bezoek dan het Zuikertuin winkelcentrum. Verwacht geen groot winkelcomplex. Zuikertuin mall is een kleinschalig maar gezellig winkelcentrum. Er zijn een aantal leuke boetiekjes en de gelateria heeft naar mijn mening het lekkerste ijs van Curacao.

Word kunstzinnig in de kunstwijk in Punda

Verdwaal in de smalle steegjes van de kunstwijk van Punda. Punda wordt ook wel het toeristische centrum van Willemstad genoemd. U vindt er veel leuke boetiekjes waar u souvenirs kunt kopen. Omdat dit een toeristisch centrum is, liggen de prijzen hoger. Soms worden de prijzen in Amerikaanse dollars aangegeven, in plaats van in ANG.

Dingen om te doen op Curacao: Rondwandelen in Punda

Punda wordt ook wel de hoofdplaats genoemd. Hier vindt u bars, restaurants en winkels. Het is het toeristische hart van Willemstad. Veel daggasten van de cruiseschepen brengen hun tijd door in Punda.

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past.

Laat u verrassen door het blauwste water op het Grote Knip strand

Kristalhelder blauw water dat je altijd ziet in marketingadvertenties over het Caribisch gebied. Precies dat beeld vind je op het Grote Knip strand. Het strand is druk, maar prachtig. Verwacht geen bounty-ervaring. De prijzen voor een parasol en een bedje zijn ook vrij duur. Het zou echter zonde zijn om het strand niet te bezoeken.

Dingen om te doen in Curacao Grote Knip
Eten truck di pan (verborgen juweeltje)

Van alle Curacao Things to do blogs die hier te vinden zijn, ben ik deze tip nog nooit tegengekomen. Verborgen voor toeristen, is er het ‘Truck di Pan’ concept. Truck di Pan is eigenlijk comfort food op late avond, geserveerd door een food truck. Typische Truck di Pan gerechten zijn meestal op de barbecue gebakken kip met frietjes, macaroni en een heleboel saus.

Curaçao staat vol met foodtrucks, maar hier zijn mijn favorieten:

Tip!

Bezoek:

Raikies in Saliña
Hot pepper food truck voor heerlijke burrito’s
Het plein voor Yellow House in Saliña staat vol met foodtrucks
Koki Riba Bloki schuin tegenover de Mac Donalds aan de Santa Rosaweg.
Ook op de Caracasbaaiweg zijn er volop foodtrucks.

Let op! Houd er rekening mee dat Truck di Pan comfort food is voor laat in de avond. De trucks gaan meestal na 21.00 uur open en sluiten om 03.00 uur. Vanwege de richtlijnen van Corona gaan de trucks nu laat in de middag open en sluiten ze laat in de avond.