Alles wat je moet weten over een vakantie aan het Comomeer

juli 26, 2022 Uit Door Marnix

Elke zomer opnieuw zijn er heel wat mensen die ervoor kiezen om op vakantie te gaan naar het Italiaanse Comomeer. Dit is het diepste meer van heel het land. In de directe omgeving van het donkergroene water tref je niet alleen bossen aan, maar ook heel wat kleurrijke bloemen evenals natuurlijk de uitlopers van de Alpen. Er zijn tal van verschillende bezienswaardigheden te ontdekken in de buurt van het meer welke absoluut niet over het hoofd gezien mogen worden. Denk hierbij niet in het minst aan de plaatsen die luisteren naar namen zoals:

  • Bellagio;
  • Varenna;
  • Cernobbio;

Het mooie aan het Comomeer en haar omgeving is dat je er een ontzettend veelzijdige vakantie kan beleven. Zo is het niet alleen mogelijk om één van de vele watersporten te beoefenen aan het meer, daarnaast kan je er uiteraard ook voor kiezen om gewoon de omgeving in te trekken en de plaatselijke cultuur op te snuiven. In ieder geval, wanneer je graag meer te weten wil komen over deze aantrekkelijke vakantiebestemming moet je zeker en vast verder blijven lezen.

Het Comomeer is gelegen in de regio Lombardije

De naam van het Comomeer is vernoemd naar de grootste stad welke zich aan het meer bevindt, namelijk Como. Het meer bevindt zich in de Italiaanse regio Lombardije. Ondanks het feit dat het is omgeven door bergen moet het gezegd dat het toch kleiner is in vergelijking met bijvoorbeeld het Gardameer en het Lago Maggiore. Dit gezegd hebbende is het zo dat ze zich wel kenmerkt door een ontzettend lange kustlijn. In vergelijking met de andere reeds genoemde meren kan er worden vastgesteld dat het Comomeer over het algemeen een wat meer chic publiek aantrekt. Het meer telt slechts één eiland wat luistert naar de naam Isola Comacina. De kans bestaat dat je nog nooit eerder over dit eiland hebt gehoord, maar toch beschikt ze over een zeer rijke geschiedenis.

Como en Lecco

De grootste stad aan het Comomeer is zoals eerder reeds aangegeven het gelijknamige ‘Como’. Voor deze stad geldt dat ze niet alleen kan teren op een rijke historie, maar ook op heel wat aanwezige bezienswaardigheden. Het oude stadscentrum is bijvoorbeeld een overblijfsel uit de Romeinse tijd. In de vele smalle straatjes zijn niet alleen heel wat leuke boetieks, maar ook restaurants evenals specialiteitenwinkels terug te vinden. Lecco is op haar beurt de tweede grootste stad aan het meer. Ze bevindt zich tussen de fraaie bergtoppen van de Resegone en het Comomeer. De gekleurde huizen tekenen prachtig af tegen de groene berghelling. Ook voor deze stad geldt dat ze zich kenmerkt door een rijke geschiedenis en heel wat interessante bezienswaardigheden.

Nog heel wat andere bezienswaardige dorpjes rondom het Comomeer

De omgeving van het Comomeer wordt in de praktijk met recht en rede één van de mooiste van Europa genoemd. Wanneer je aan één van de oevers van het meer staat zal je dan ook meermaals in je wagen knijpen. De aanblik op het meer en haar omgeving is namelijk werkelijk subliem. Dat geldt overigens ook voor de aanblik waarover je beschikt vanop het water. Wil je graag nog meer dorpjes ontdekken die aan het meer zijn gelegen? Denk dan zeker eens aan plaatsen als Colico, Bellano en Dorio. Ook deze plaatsen zijn stuk voor stuk het ontdekken meer dan waard, begin je ontdekkingstocht bij 27vakantiedagen.nl