Italië verkennen met een camper: waar ga je naartoe?

december 10, 2022 Uit Door Marnix

Plan je een camperreis in Italië? Dit prachtige land zit vol met prachtige plekken, van de majestueuze Alpen tot de romantische kanalen van Venetië. Ook staat Italië bekend om de heerlijke pizza’s en pasta’s. Maar, met zoveel te zien en te doen, waar moet je beginnen? In dit artikel bespreek ik drie plekken die je absoluut niet wil missen tijdens een reis in Italië.

  1. De Italiaanse Alpen

Voor natuurliefhebbers zijn de Italiaanse Alpen een absolute must. Van wandelpaden in Valle d’Aosta tot adembenemende uitzichten op het Comomeer, dit gebied heeft voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je minstens één van de vele charmante bergstadjes bezoekt. Elk stadje is uniek en gevuld met geweldige restaurants en verborgen juweeltjes. En vergeet je camera niet, er zijn onderweg genoeg prachtige fotomomenten.

  1. Venetië

Een bezoek aan Venetië is als een stap in een andere wereld. De kanalen van de stad bieden een unieke achtergrond voor verkenning, terwijl de kronkelende straatjes gevuld zijn met levendige kleuren en heerlijk eten. Maak een gondeltocht door het Canal Grande of verken één van de vele kunstgaleries en musea. Wat je ook kiest om hier te doen, het wordt zeker een onvergetelijke ervaring.

  1. Amalfikust

Er is geen betere plek om de Middellandse Zee in je op te nemen dan de Amalfikust. De ruige kliffen bieden ongelooflijke uitzichten, terwijl het helderblauwe water perfecte zwemplekken oplevert. Als je kiest voor een camper huren Italië, is het prachtig om met de camper door dit gebied te rijden. Bovendien vind je hier ook nog eens enkele van de beste visrestaurants van Italië.

Een camperreis maken in Italië is echt iets bijzonders. Van de majestueuze Italiaanse Alpen tot de pittoreske kanalen van Venetië en alles daartussenin, deze must-see bestemmingen wil je niet missen! Ben je nog op zoek naar een camper die je kan huren? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op https://camperseuropa.nl/.