Fietsvakantie in Duitsland; de mooiste routes

december 20, 2022 Uit Door Marnix

Voor de echte fietsfanaten onder ons is Duitsland de perfecte locatie voor een complete fietsvakantie. De diversiteit van de routes zorgt ervoor dat er voor iedere soort fietser een geschikte route te vinden is. Of je nou graag wilt wielrennen, mountainbiken of liever op je elektrische fiets in een rustig tempo van de omgeving geniet. In dit artikel worden een paar van de populairste en mooiste fietsroutes besproken.

Fietsen langs de Moezel

Deze eerste route ligt niet al te ver van huis af. De route is gelegen langs de rivier de Moezel, vlakbij de Nederlandse en Belgische grens in het zuidoosten van Duitsland. Het gebied rondom de Moezel kent prachtige burchten, oude kastelen en enorm veel wijndorpjes. Het heeft iets weg van een sprookje. De route start in Frankrijk en loopt via het duitse Trier naar Koblenz, helemaal langse de Moezel af. Een mooie route voor voornamelijk de elektrische fietsgebruikers.

Fietsen door het Zwarte Woud

Deze tweede route is vooral geschikt voor de mountainbikers onder ons. Het betreft het grootste middelgebergte van Europa en het grootste bosgebied van Duitsland, het Zwarte Woud. De route loopt dwars door de bossen heen en bestaat uit heuvelachtig gebied. Je passeert historische steden en meerdere burchten en kastelen. Er zijn genoeg zijpaadjes om de route zo spannend te maken als jij zou willen. De vaste route is ook prima af te leggen op een gewone fiets.

Fietsen in Berlijn

De derde en laatste route betreft de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Een stad die erg goed te verkennen is op de fiets, net als het mooie M√ľnchen. Er zijn genoeg fietsroutes op internet te vinden die je af kan leggen, maar je kan er ook voor kiezen om deel te nemen aan een fietstour en met een gids mee te gaan. Zo kan hij of zij je ook nog het een en ander vertellen over de geschiedenis van deze eeuwenoude stad. Is de stad je te druk? Dan liggen er ook om Berlijn heen genoeg geschikte fietsroutes.

De geschikte fiets meenemen

Misschien is het een beetje voordehandliggend, maar wanneer je op een fietsvakantie gaat is het enorm van belang om dit met de juiste fiets te doen. Ben je fan van het afleggen van langere routes en heb je hier graag wat ondersteuning bij? Kies dan voor een elektrische vouwfiets. Deze fiets biedt de nodige trapondersteuning om jou een duwtje in je rug te geven. Daarnaast is het vouwfiets aspect enorm handig, omdat op deze manier de fiets gemakkelijk te vervoeren is.