Top 10 bezienswaardigheden en toeristische attracties in Denemarken

april 12, 2023 Uit Door Marnix

Denemarken is een fascinerende bestemming voor toeristen vanwege de rijke geschiedenis, de prachtige landschappen en de bruisende steden. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende vakantie aan de kust of een avontuurlijke reis naar het platteland, Denemarken heeft voor ieder wat wils. En het leuke is: er zijn genoeg leuke vakantieparken in Denemarken! Hieronder vind je enkele van de top toeristische attracties van het land.

Top 10 bezienswaardigheden in Denemarken

Tivoli Tuinen

Tivoli Tuinen is een prachtig pretpark in het hart van Kopenhagen. Het park is opgericht in 1843 en is daarmee een van de oudste pretparken ter wereld. Het park biedt attracties voor jong en oud, variërend van spannende achtbanen tot rustige boottochten. Bovendien is het park ook een populaire plek voor concerten en andere evenementen.

Legoland Billund

Legoland Billund is een geweldige attractie voor gezinnen met kinderen. Het park heeft meer dan 50 attracties, waaronder een Miniland waarin beroemde gebouwen uit heel Europa zijn nagebouwd met Lego-stenen. Daarnaast zijn er ook spannende achtbanen, speelplaatsen en andere attracties.

Kronborg Slot

Kronborg Slot is een prachtig kasteel gelegen in Helsingør, ten noorden van Kopenhagen. Het kasteel is het decor van Shakespeare’s toneelstuk Hamlet en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Tijdens een bezoek aan Kronborg Slot kun je de historische kamers en zalen van het kasteel verkennen, evenals de mooie tuinen.

Vikingeskibsmuseet

Het Vikingeskibsmuseet is een maritiem museum gelegen in Roskilde, op ongeveer 30 kilometer ten westen van Kopenhagen. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van oude Viking-schepen, evenals gereconstrueerde Viking-schepen die bezoekers kunnen verkennen. Het museum organiseert ook regelmatig workshops en evenementen waarbij bezoekers kunnen leren over de Viking-cultuur.

Het Deense Nationale Aquarium

Het Deense Nationale Aquarium, gelegen in Kopenhagen, is een populaire attractie voor gezinnen en natuurliefhebbers. Het aquarium heeft een uitgebreide collectie van zeedieren, variërend van zeeotters tot haaien en zeeschildpadden. Bovendien heeft het aquarium ook een zeehondenverblijf en verschillende exposities die bezoekers informeren over de zee en de dieren die erin leven.

Ribe

Ribe is de oudste stad van Denemarken en een must-see voor geschiedenisfanaten. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Viking-tijdperk en is gevuld met middeleeuwse gebouwen en smalle straatjes. Bezoekers kunnen de kathedraal van Ribe verkennen, wand elen langs de grachten en historische gebouwen, en leren over de geschiedenis van de stad in de verschillende musea en exposities.

De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin is een beroemd standbeeld in Kopenhagen, geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. Het standbeeld is een van de populairste toeristische attracties van Denemarken en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het beeld is gelegen aan de waterkant van de Langelinie-promenade en biedt een prachtig uitzicht op de haven.

Aarhus

Aarhus is de op één na grootste stad van Denemarken en een bruisende bestemming voor toeristen. De stad heeft een indrukwekkende collectie van musea en galerieën, waaronder het ARoS Aarhus Kunstmuseum en het Moesgaard Museum. Bovendien heeft de stad ook een bruisend uitgaansleven en een breed scala aan restaurants en cafés.

Bornholm

Bornholm is een prachtig eiland gelegen in de Oostzee, ten zuiden van Zweden. Het eiland staat bekend om zijn prachtige landschappen, variërend van witte zandstranden tot glooiende heuvels en rotsachtige kliffen. Bezoekers kunnen het eiland verkennen met de fiets, de auto of te voet en genieten van de rustige sfeer en de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Jelling

Jelling is een klein stadje in Jutland en de locatie van een UNESCO-werelderfgoedlocatie. De stad is de thuisbasis van de Jellingstenen, twee enorme runenstenen die dateren uit de 10e eeuw. Deze stenen zijn belangrijke historische artefacten van de Viking-cultuur en zijn versierd met intrigerende gravures en inscripties. Het gebied rondom de stenen is ook een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Jutland.

Welke bezienswaardigheden in Denemarken ga jij bezoeken?

Denemarken is een geweldige bestemming voor toeristen vanwege de rijke geschiedenis, prachtige landschappen en bruisende steden. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, er is voor elk wat wils in Denemarken. De hierboven genoemde toeristische attracties zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die het land te bieden heeft en zijn zeker een bezoek waard.