Top 3 vakantiebestemmingen voor deze zomer!

april 12, 2023 Uit Door Marnix

Ben jij op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor de zomer? Ontdek hieronder dan de top 3 vakantiebestemmingen van dit moment: Spanje, Griekenland en Turkije. Benieuwd wat deze plekken te bieden hebben? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor jouw zomervakantie.

#1 Spanje

Hou jij van zon, zee en sangria? Dan is Spanje het land waar je deze zomer zijn moet. In Spanje kun je uitstekend terecht voor heerlijk eten, prachtige stranden en een rijke cultuur. Spanje is al jaren een favoriete vakantiebestemming voor zonaanbidders. Dat komt doordat je er enkele van de mooiste stranden van Europa vindt, zoals de zonnige costa’s in het oosten en zuiden maar ook aan het strand van de eilanden is het hier uitstekend vertoeven. Daarnaast vind je er verschillende intieme hotels om in te overnachten. Ga jij voor een boutique hotel in Ibiza of kies je voor een traditionele finca in het binnenland van Mallorca?

Spanje kent daarnaast een heerlijke culinaire traditie met tapas, paella en sangria. Het land heeft ook een bloeiende wijnindustrie met verschillende wijnregio’s, zoals de Rioja en de Priorat. Voor échte Bourgondiërs is Spanje dan ook dé bestemming bij uitstek. Maar niet alleen voor het eten en de lekkere wijnen moet je naar Spanje toe. Je vindt er namelijk ook verschillende historische highlights, zoals de Sagrada Familia in Barcelona en het Alhambra in Granada.

#2 Griekenland

Griekenland is een land vol prachtige eilanden, rijke geschiedenis en lekker eten. Geniet hier aan de mooiste stranden met kristalhelder water, in pittoreske dorpjes en van de allermooiste historische bezienswaardigheden. Griekenland bestaat uit het vasteland en meer dan 6.000 eilanden. Kreta, Kos en Rhodos behoren tot de populairste eilanden van Griekenland. Maar er zijn ook verschillende onontdekte eilanden waar je in alle rust kunt genieten van een kleinschalige vakantie. Kies bijvoorbeeld voor een kleinschalig hotel in Rhodos of overnacht je liever in een luxe swim up kamer op Kreta?

Wat zijn nog meer redenen voor een bezoek aan Griekenland? De heerlijke keuken met traditionele gerechten natuurlijk. Tijdens je vakantie in Griekenland kun je eindeloos smullen van gerechten als moussaka, souvlaki en tzatziki. Wijnliefhebbers opgelet. Het land biedt een bloeiende wijncultuur, met verschillende wijnregio’s zoals Santorini en Nemea.

Naast een rijke cultuur biedt Griekenland verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Akropolis in Athene en het Paleis van Knossos op Kreta. Daarnaast biedt het land ook traditionele feesten en festivals, zoals het Ouzo festival op Lesbos en het carnaval van Patras. Daarom is er voor ieder wel wat wils tijdens een vakantie in Griekenland.

#3 Turkije

Turkije is al jarenlang een populaire vakantiebestemming en blijft dit jaar ook hoog op het lijstje staan. Het land kent een rijke geschiedenis en cultuur en biedt prachtige stranden, heerlijk eten en een gastvrije lokale bevolking.

Turkije beschikt over enkele van de mooiste stranden in de Middellandse Zee, zoals Oludeniz Beach en Iztuzu Beach. Het heldere turquoise water en het zachte zand maken deze stranden perfect voor een ontspannen dagje aan zee. Er zijn overigens genoeg badplaatsen aan de kust van Turkije, waar je in alle rust kunt genieten van je welverdiende zonvakantie. En overnachten doe je hier in één van de mooiste boutique hotels in Turkije.

Verder kent het land een rijke geschiedenis en biedt verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de oude stad van Efeze en de Hagia Sophia in Istanbul. Daarnaast biedt het land ook een rijke cultuur met traditionele muziek, dans en eten en haar gastvrije bevolking. Of je nu verblijft in een resort of in een klein dorpje, de lokale bevolking zal je er altijd met open armen ontvangen.

Kortom, of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, rijke geschiedenis of heerlijk eten. Spanje, Griekenland en Turkije zijn allemaal geweldige vakantiebestemmingen voor deze zomer met voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ga op avontuur naar één van deze prachtige landen!