Waar ga jij kamperen aan de Zeeuwse kust?

januari 27, 2024 Uit Door Marnix

Zeeland heeft een schitterende kustlijn, schilderachtige dorpjes en unieke landschappen. Het is dan ook niet voor niets dat Zeeland een heerlijke bestemming is voor een kampeervakantie aan zee. In dit artikel nemen we je mee langs 3 leuke campings en delen we ook enkele leuke uitjes in de omgeving om je verblijf nog memorabeler te maken.

  1. Camping Duin en Strand in Renesse

Een oase van rust en natuur aan de Zeeuwse kust.

Camping Duin en Strand, gelegen in het bruisende Renesse, biedt een ideale combinatie van ontspanning en vermaak. Met directe toegang tot het Noordzeestrand en de uitgestrekte duinen, is deze camping perfect voor liefhebbers van zon, zee en natuur. De ruime kampeerplaatsen en moderne faciliteiten zorgen voor een comfortabel verblijf. In de omgeving kun je genieten van uitdagende wandel- en fietstochten door de duinen of een bezoek brengen aan het levendige centrum van Renesse met zijn gezellige terrassen en winkeltjes. Het is een van de leukste campings aan het strand in Zeeland.

Leuke uitjes in de omgeving:

  • Watersportparadijs Grevelingenmeer: Ontdek de mogelijkheden voor watersporten zoals zeilen, windsurfen en kitesurfen op het Grevelingenmeer, op korte afstand van Renesse.

 

  • Historisch Zierikzee: Breng een bezoek aan het nabijgelegen Zierikzee, een stad met een rijke geschiedenis, historische architectuur en gezellige steegjes. Verken de oude haven en proef lokale lekkernijen in de restaurants.

 

  1. Strandpark Zeeland in Vlissingen

Camping aan het strand met adembenemend zeezicht.

Strandpark Zeeland, gelegen in de buurt van het bruisende Vlissingen, biedt een unieke kampeerervaring met adembenemend uitzicht op de Westerschelde. De camping ligt direct aan het strand, waardoor je elke ochtend kunt ontwaken met het geluid van de golven en een verfrissende zeebries. De ruime lodges en kampeerplaatsen zijn van alle gemakken voorzien. Vlissingen zelf biedt een mix van cultuur, geschiedenis en levendigheid. Maak een wandeling over de boulevard, bezoek het maritiem muZEEum of geniet van verse vis in de haven.

Leuke uitjes in de omgeving:

  • Fietsen over de Zeeuwse dijken: Verken de prachtige Zeeuwse dijken per fiets. Fiets langs de kust en geniet van het uitzicht over de Westerschelde en de karakteristieke Zeeuwse landschappen.

 

  • Maritieme Avonturen in Vlissingen: Breng een bezoek aan het maritiem muZEEum en ontdek de rijke maritieme geschiedenis van Vlissingen. Beklim de vuurtoren voor een panoramisch uitzicht.

 

 

  1. Camping De Pekelinge in Oostkapelle

Een gezinsvriendelijke camping te midden van de Zeeuwse natuur.

Camping De Pekelinge, gelegen in het pittoreske Oostkapelle, is een gezinsvriendelijke camping omringd door de prachtige Zeeuwse natuur. Met ruime kampeerplaatsen en luxe accommodaties biedt deze camping alles voor een ontspannen vakantie. Op korte afstand vind je het brede Noordzeestrand, waar je kunt genieten van zandkastelen bouwen en lange strandwandelingen. De camping zelf beschikt over uitgebreide voorzieningen, waaronder zwembaden, speeltuinen en diverse sportfaciliteiten.

Leuke uitjes in de omgeving:

  • Natuurlijk Walcheren: Verken het natuurrijke Walcheren per fiets of te voet. Ontdek de duinen, bossen en de karakteristieke Zeeuwse dorpjes.

 

  • Deltapark Neeltje Jans: Breng een dag door in Deltapark Neeltje Jans, waar je meer leert over de indrukwekkende Deltawerken en kunt genieten van spetterende waterattracties.

 

Waar ga jij kamperen aan de Zeeuwse kust?

 

Of je nu kiest voor de levendigheid van Renesse, het maritieme Vlissingen of het natuurrijke Oostkapelle, een kampeervakantie aan de kust van Zeeland belooft een onvergetelijke ervaring. Geniet van de zee, de natuur en de gezellige dorpjes, en maak je vakantie compleet met leuke uitjes in de omgeving. Zeeland wacht op je met open armen en een verfrissende zeebries!